2007-02-24

En vacker ros

Hur sköter man egentligen en sådan här ros? Vi köpte den till sovrummet men efter bara någon vecka börjar den bli dålig och nu är det inga blommor kvar på den. Fast den skjuter ändå lite nya skott så den är ju inte död än. Tips från er med lite grönare fingrar än jag önskas!


7 kommentarer:

Anna sa...

Hej på dej! Rosorna är jättevackra, men jag kan inte ge dig ett enda tips för de kolar vippen hos mig. Vissa sorter klarar jag bara inte, inte ens garderobsblomman som ska vara så lätt.

Det finns massor av rosa pelargoner, jag ska se vad jag har för bilder och lägga ut på min blogg till dig.

Ha det bra

Anonym sa...

Kopparna är från Indiska det är faktiskt tekoppen..Lite kul det här med koppar vi kanske ska visa vad vi har .Jag är lite svag för 60-talskopparna Adam o Mon Ami o blåvita överhuvudtaget.

Interiørhuset sa...

Hei=)
Nå har ikke jeg noe serlig grønne fingre,men jeg fikk vite at jeg skulle klippe dem ned til det bare var en 5-10cm og det funket her hjemme. Men vent på svar av noen med grønne fingre=) Kos deg masse resten av helgen

Nina sa...

dem får aldrig torka ut- thats it tror jag . vattna¨på ....

Anonym sa...

Någon sa till mig att dessa rosor bör ses som snittblommor dvs en "förbrukningsvara".
Då de behöver mera ljus än vad ett fönster kan erbjuda denna årstid, men vattna på så kan du flytta ut den till sommaren, hoppas den klarar sig länge.

Albin sa...

Vella: Så kanske man får se det... synd bara för de är så fina, jag skulle vilja ha de blommandes länge.

Johanna sa...

Jag fick en ros i en kruka, den blommade ett tag, men jag lyckades inge bra med den. Men sen planterade jag den ute i rabatten och genast mådde den mycket bättre (tills vovven som då va liten valp åt och krafsade upp den). Så jag tror att de trivs bättre ute i rabatten.