2007-06-30

Balkongen

Vad skönt det är att i alla fall ha balkong när man saknar en trädgård att pyssla i... Men det går att göra rätt mysigt på balkongen också, så att man kan sitta ute och njuta av de långa sommarkvällar.

Igår inhandlade jag en sån humla på blomsterlandet som jag har letat efter så länge. Jag tycker den är så fin för när det blåser så åker vingarna upp och ner.

I stora krukan har vi planterat dubbelflikig flitiglisa (vilket jag tycker är såå fint, ser ut som små rosor), nejlika (som drunknar lite av de andra växterna) och sen tobaksplanta i någon rosa variant. Vi kör med tema rosa bland blommorna i år.

I mellersta krukan finns citrontimjan, dill och en härlig smultronplanta. Framför den stora står en kruka med trift som tyvärr har börjat blomma över, hoppas det kommer fler blommor...

Bakom pelargonen kan ni se vår lösning på att trallen inte räckte ända in till dörren. Det är sten som vi har plockat lite här och där, mest ifrån våra Gotlands-semestrar.

Glöm inte bort att njuta och ta det lugnt i sommar!

4 kommentarer:

MODERN COUNTRY sa...

Så fint det har blitt på din lille terasse! Jeg skulle også ha omgitt meg med vakre potter og blomster, og humlen, ja den gir meg en riktig god og landlig følelse :) Artig med vingene som går op og ned :)Ha en flott helg og takk for besøk gumman, klemmer :))

elin1976 sa...

Hei på deg Lena.
Så fin terasse du har. Sommerstemningen er på topp her.Flotte blomster og humlen var skikkeli kul. Her kunne vi sittet å drukket vin he he. Ha en skjønn kveld vennen. Klem fra Elin:O)

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Lena, kul att se dig på bloggen då och då... vilken mysig balkong!! Och rosa tema är fint, det kör jag med också i år!! Fin lösning med stenarna och tobkansblomma är en favorit hos mej!! Vilken mysig humla du köpt!! Ha en bra helg och mysig sommar!! Mari.

Anonym sa...

Åh va mysigt det ser ut! Riktigt lummigt fast det är en balkong! :)